Schrijver boek Van Ego Naar Eco Rien van den Heuvel zoekt samenwerking

Rien van den Heuvel, de schrijver van het boek Van Ego naar Eco - het verhaal van vier generaties, zoekt samenwerking.
De auteur merkt alom dat we zijn aangeland op een dramatisch omslagpunt in de geschiedenis. In razend tempo zijn in het wild levende planten en dieren in aantal en in soorten sterk teruggelopen. Dat is een veeg teken, want de mens is volledig afhankelijk van het ecosysteem. Terwijl de aantallen wilde planten en dieren ernstig teruglopen, zie je evenredig een .toename van dodelijke gifstoffen en onverteerbaar plastic in het leefmilieu.
Hoe kunnen we dit overleven? In opstand komen? Tegen wie dan wel? Tegen onszelf als veroorzakers van de ellende? Laten we ons als kikkers langzaam maar zeker koken?
Of zijn mensen in staat om te veranderen?
Met andere woorden, in hoeverre kunnen we werkelijk van het diep ingeslepen ego naar het zo fragiele, maar noodzakeliijke eco om te kunnen overleven?
Om daar een antwoord op te vinden, is Rien van den Heuvel aan de hand van de ontwikkeling van vier generaties op zoek gegaan naar de wortels van waaruit onze gedachten zo stevig gevoed worden dat het lijkt of we werkelijk niet anders kunnen.
Wil de noodzakelijke verandering er komen, is cruciaal dat de opvoeding wordt gericht op een opleiding naar zelfstandige, bewuste mensen - niet opgeleid als slaven van de marktwerking - die in staat zijn om achter de schutting te kijken in een steeds transparanter wordende wereld. Alleen bewustwording stelt mensen in staat om de dingen van meerdere kanten te bekijken. Die bewustwording moet komen van gewone mensen om werkelijk wortel te kunnen schieten in de samenleving. Allen groeiende bewustwordening kan er voor zorgen dat de aarde leefbaar wordt achtergelaten zonder dat we deze leegzuigen met alles wat er op leeft.
Om dat te bewerkstelligen zoekt Rien van den Heuvel samenwerking met personen en organisaties die er ook van overtuigd zijn dat we zo snel mogelijk van ego naar eco dienen te komen.Daartoe vraagt Rien van den Heuvel aan die personen en organisaties om de gegevens van zijn boek op hun eigen facebook, website, instagram of welk ander (digitaal) medium dan ook te zetten. Concurrentie in deze is verspilde energie. Alleen samenwerking leidt tot werkelijke verandering. Het ISBN nummer van het boek Van Ego Naar Eco - het verhaal van vier generaties luidt ISBN 9789402243079. De uitgever is Uitgeverij Boekscout. Het boek is rechtstreeks te bestellen bij Boekscout of bij elke erkende boekhandel. Het boek van 170 pagina's kost € 19,50, inclusief kosteloze verzending in Nederland en Belgie. Rien van den Heuvel is op verzoek bereid om lezingen en interviews te geven over de inhoud van zijn boek.Het e-mailadres van Rien van den Heuvel is admin@maw-tekst.nl.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Boek Van Ego Naar Eco heeft de wind in de zeilen

Voor 2019 wens ik je moed en een inspirerend boek

Bewustwording

Mijlpaal voor facebookpagina Van Ego Naar Eco

Van Ego Naar Eco steuntje in de rug op weg naar heel wording